Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Berg 46 5671 CD Nuenen

Van den Buijs Garantiemakelaars Nuenen
Contact me
Plan viewing

Beschikbaar

Plan viewing

€ 840.000,- k.k.

Authentieke, vooroorlogse woning op unieke locatie! De ligging is op een absolute toplocatie in het historische centrum van Nuenen tegenover de bekende “lindeboom” en in de nabijheid van het “van Goghkerkje” en park “houtrijk”. Het woonhuis is een gemeentelijk monument, heeft een woonoppervlakte van maar liefst 225 m2 en is gelegen op een voor het centrum uniek groot perceel van meer dan 45 m1 diep. In de tuin staat nog een multifunctioneel bijgebouw, berging en carport welke te bereiken zijn via de eigen weg vanuit een zijstraat.

Bouwjaar: rond 1875
Woonopp.: 225 m² excl. bijgebouwen
Perceel opp.: 681 m²
Aanvaarding: in overleg

Bijzonderheden:
– Uniek gelegen aan een winkel-/horecastraat in het historische centrum van Nuenen aan het pleintje met de oude lindeboom.
– De directe omgeving is zeer inspirerend met historische bezienswaardigheden. Verder is natuurlijk het Bourgondische Nuenense dorpscentrum, met haar vele restaurants en terrasjes op loopafstand.
– De woning is een gemeentelijk monument. De monumentenwet biedt echter voldoende ruimte voor inwendige wijzigingen.
– Het object biedt veel mogelijkheden. Het is uiteraard mogelijk om het in zijn geheel als woonobject in gebruik te gaan nemen. Verder is (in overleg met de gemeente) het gebruik als detailhandel, kantoor, een aan huisgebonden beroep of Bed & Breakfast allemaal mogelijk.
– Ruime woning met maar liefst 225 m² woonoppervlakte. Naast de keuken en 2 badkamers, maar liefst 3 kamers op de begane grond en 5 (slaap-)kamers op de 1e verdieping.
– Perceel van maar liefst 681 m² en een 35 m¹ diepe achtertuin die zeer veel privacy biedt.
– Het multifunctionele bijgebouw/atelier in de tuin, alsmede de carport en berging zijn ook via een achterom (eigen weg) te bereiken.
– Koper dient rekening te houden met substantiële moderniseringskosten.
– In de koopakte zal de zogenoemde ouderdomsclausule en de niet-bewoningsclausule worden opgenomen.

Indeling:

Souterrain:
– Zeer ruime voorraadkelder (circa. 1.70 m stahoogte) met de aansluitingen voor de wasapparatuur en de CV-opstelling.

Begane grond:
– Entree/indrukkend diepe gang met toegang tot vrijwel alle vertrekken en met aan het einde de achterdeur naar de tuin. De voorzijde van de woning is voorzien van stenen vensterbanken, muurankers en houten luiken voor de ramen.
– Nostalgische, ruime eetkeuken (oppervlakte: circa 25 m²), gelegen aan de voorzijde van het woonhuis met tegelvloer en een Eiken inrichting in hoekopstelling, voorzien van een granieten werkblad, een ronde spoelbak, gaskookplaat, afzuigkap en een in een muur ingebouwde oven en een koelkast.
– De woonkamer is opgedeeld in 2 aparte zitkamers, 1 aan de voorzijde van de woning en 1 aan de achterzijde (oppervlakte: circa 18 en maar liefst 42 m²) en deze staan momenteel in open verbinding met elkaar. De voorste kamer is afgewerkt met een houten vloer, de achterste kamer met een tegelvloer (nu gedeeltelijk bedekt met vloerbedekking) en openslaande tuindeuren. Beide kamers hebben een structuur wandafwerking, houten plafonds en beschikken over een schouw met open haard. Uiteraard kan de voorste kamer ook dienstdoen als kantoor- eet- of speelkamer.
– Toiletruimte, voorzien van een wandcloset en een fonteintje.
– Trapopgang naar de 1e verdieping. Na enkele traptreden is de nostalgische opkamer/studeerkamer (oppervlakte: circa 12 m², peil: + circa 1 m.) toegankelijk.
– Ruime, grotendeels betegelde badkamer met een inloopdouche met thermostaatkraan, dubbele wastafels, een wandcloset en een bidet. Via een extra trapopgang is de erboven gelegen ouderslaapkamer toegankelijk.

1e verdieping:
– Overloop met toegang tot de 5 slaap-/werkkamers, de badkamer en berging.
– 5 slaap-/werkkamers (oppervlakten: circa 4, 8, 15, 18 en 19 m²). De 3 grootste zijn voorzien van een dakkapel, de 2 kleinere van een Velux dakraam. Ook zijn de overloop en enkele kamers voorzien van vaste kastruimte.
– Eenvoudige, gedeeltelijk betegelde badkamer, voorzien van een douche, een 2e toilet en 2 wastafels.
– Berging.

2e verdieping:
– Bergzolder, toegankelijk via een vlizotrap op de overloop, met extra waterboiler.

Bijgebouwen:
– Vrijstaand, multifunctioneel bijgebouw/atelier/werkruimte (oppervlakte BG + 1e verd. samen: circa 27 m²) voorzien van elektra, een tegelvloer en met toegang tot de eerste verdieping via een vaste trap. Deze is met luik af te sluiten.
– Circa 4,5 m brede carport onder een met pannen gedekt zadeldak.
– Aangebouwde gemetselde berging (afmeting binnenwerks: circa 2,44 x 5,33 m¹), voorzien van elektra en met een gedeeltelijke vliering.
– Extra berging, met aan weerszijden een stukje overdekt terras.

Buitenterrein:
– Fraai aangelegde voortuin met een gevarieerde beplanting.
– Circa 35 m¹ diepe achtertuin in meerdere delen met enkele betegeld terrassen, waarvan enkele stukjes overkapt, een vijverpartij, volwassen beplanting en een pergola. Het achterste deel van de tuin is voorzien van een grasgazon en diverse fruitbomen (appel, kweepeer) en biedt optimale privacy door de begroeiing rondom.
– Om de hoek, via de straat Papenvoort, is er toegang mogelijk tot het eigen perceel met de auto.

Uitnodiging:
De eigenaar van deze woning heeft ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop, hetgeen voor u uiteraard geen enkele financiële consequentie inhoudt. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning, maar ook over de financieringsmogelijkheden en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning. Uiteraard is het aan te bevelen deskundige bijstand van een NVM-makelaar te vragen. Wij helpen u graag bij uw keuze voor een eigen makelaar die uw belangen als koper optimaal zal behartigen.

Het verkopen van een woning is voor de verkoper een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen, zodat wij de verkoper over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom.

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.

De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Bij grote belangstelling kan worden overgegaan tot een biedingsprocedure.

  • 225 m2
  • 681 m2
  • 5

Features Berg 46

Overdracht

Vraagprijs€ 840.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte681 m2
Woonoppervlakte225 m2
Inhoud896 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1875
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers2

Monthly costs

Location Berg 46

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

22.866

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

39%

20% NL

36%

20% NL

26%

20% NL

Comparable listings